dijous, 18 d’agost del 2011

Tecal, ngué, tanc

No és swahili ni txec, són les primeres paraules d'en Marc: tecal, ngué, tanc. I és que últimament només que tenim "primeres vegades". Diumenge passat vam anar per primera vegada a la plaja. Com sempre: davant del Xalet de les Punxes, a Sant Pol. Arrecerat del vent.


Aquest lloc per mi és infantesa, calor, sol, avorriment, sorra, pell de gallina, gana, amics, primers amors, volei, adolescència i sobretot el passat, però segurament també el futur més immediat. Els llocs també passen de pares a fills. Què serà per ell aquest lloc? Això ja són figues d'un altre paner!
Fotografia: Xalet de les Punxes, una de les primeres cases d'estiueig de San Pol i que ara està bastant abandonat.

6 comentaris:

  1. I només l'entendràs tu, durant un temps, Cristina! Ai, quants records m'has desvetllat! Vaig fer diccionari amb les paraules que deia en Borja, quan tenia mig any, bilingüe: com ho deia i què volia dir. Encara me'l miro, de tant en tant!
    Quan era petita com en Marc em portaven als banys de S'Agaró...

    ResponElimina
  2. a casa meva quan erem petites també hi anavem per les tardes a s'Agaró, caminant tot xino xano...i ara el meu pare hi porta l'Eric. I la tània, de moment va a Sant Feliu..
    ja veuràs com amb molt poc temps tindràs una llibreta plena de paraules que majoritàriament només entendreu tu i l'Eduard..!!
    la meva nena de moment no té un vocabulari gaire extens, només diu mama, papa, tete, tata, nena, yatá, caca...però és clar, és molt petita encara...

    ResponElimina
  3. És bonic viure i reviure presents i passats, encara que moltes vegades siguin avorrits, és bo recordar tot i reelaborar a partir d'allò que s'ha viscut, et dóna vida i et fa millorar moltes coses del què viuràs, perque llavors tens una segona oportunitat i quedes més contenta. Si a sobre tens una criatura sana i la més bonica del món, ja ets al cel. Et felicito. Que per molts anys puguis viure moments de records!

    ResponElimina
  4. Mariàngela, sempre tens unes idees tan boniques! Potser t'agafo la idea i també faré un diccionari. Gràcies per passar per aquí i escriure-hi. Abraçades!

    Carai Eric-Tania, trobo que la Tania diu moltes paraules per ser tan petita! En Marc tot just ara ha après a dir hola i papa (fa 2 dies). Petons per tu i els teus petits!

    M.Antònia, quan de temps! Ja tinc ganes de llegir per on has anat de vacances aquest estiu! Petons i gràcies pel comentari!

    ResponElimina
  5. M'estàs dient que no diu mama? Això és una escàndol!

    Mireia

    ResponElimina
  6. No, Mireia, encara no diu mama. Papa, sí i també nen. Tot arriba! Petons guapa!

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...