dilluns, 6 de març del 2023

La il·lusió de tocar neu



Ja fa molt de temps que en Marc i en Salvi ens anaven al darrere per anar a la neu. Tant el seu pare com jo no som gaire de neu, potser perquè encara recordem la nevada del 2010 o potser perquè la neu no és pròpia de casa nostra i la veiem llunyana i aliena a nosaltres. Potser també ha fet forat les paraules que sempre em deia la iaia Montserrat: "La neu està molt bé a la muntanya, no cal pas que nevi aquí, la neu fa pudor!"; ella va passar tota la seva infantesa i joventut a Sant Joan de les Abadesses fins que es va casar. Allà, a aquella època,  els hiverns eren realment crus i gèlids, amb neu que quedava glaçada i costava molt de fondre's. 

Finalment, però, fa unes setmanes ens vam decidir a anar a Molló a tocar la neu. En Salvi ja havia vist neu, però era tan petit que per ell era com la primera vegada: baixar amb trineu, fer un ninot de neu, guerra de boles de neu... Tot era divertit i nou!  

La seva il·lusió i alegria em va fer pensar en tot aquest 2022, que també hem anat reprenent tot allò que la ditxosa pandèmia no ens havia deixat fer durant dos anys: sopars i dinars amb la família, amb els amics, amb companys de professió, cantar sense mascareta, somriure'ns i poder-ho veure, fer-nos petons, abaraçades... . Tornar a viure allò que ja havíem viscut, però que ens semblava tan llunyà que era com si fos la primera vegada. Jo no soc especialment optimista, els que em coneixeu ja ho sabeu, però potser val la pena tenir aquesta visió positiva i quan recordem la pandèmia puguem dir que almenys ens ha permès viure i apreciar el que ja havíem viscut com si fos la primera vegada. 

2 comentaris:

  1. Molt entranyable Cristina, les vivències amb els nostres fills són úniques. Gràcies per compertir-les

    ResponElimina
  2. Gràcies a tu per passar per aquí!

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...