dijous, 23 de març del 2023

Música i poesia

Aviat farà divuit anys que treballo a la biblioteca de Torroella. Conec a moltes de les persones que venen regularment i m'agrada saber com estan i si les puc ajudar amb alguna recomanació, trobar-los el llibre que busquen o  informar-los d'alguna nova activitat. La feina és molt agradable i m'agrada molt fer-la. Hi ha setmanes que són intenses, altres de més feina burocràtica, però sempre t'anima el fet que treballes per les persones que veus cada dia. Hi ha altres dies, però, que treballar a la biblioteca és un regal.

Dimarts passat, el dia Internacional de la Poesia i l'aniversari del naixement de Bach va ser tot un regal d'algunes d'aquestes persones a la biblioteca. Vam fer un homenatge a la música i a la poesia. Vint-i-una persones que apreciem i coneixem a la biblioteca van recitar un o més d'un poema; hi havia nens i nenes (recitant de MEMÒRIA!), poetes i no poetes adults, tots amants de la poesia, i també hi havia música de guitarra que acompanyava les veus. Entremig alguna peça de guitarra plena de talent i emoció interpretada pel guitarrista Jaume Olivé i la seva filla Júlia Olivé, uns artistes de cap a peus. El resultat va ser d'una qualitat excepcional, tothom ho va fer molt bé i la sala era plena a vessar gaudint de la poesia. 


Ja us dic jo, que precisament la poesia no és el que la gent demana més a la biblioteca. Jo mateixa diria que amb prou feines he llegit un parell o tres de llibres de poemes. Malgrat tot la poesia recitada té èxit. La gràcia, al meu entendre, és  que algú te l'expliqui no només amb paraules, sinó amb gestos, amb la mirada i amb tot el cos. La poesia va més enllà del paper, és pura emoció i cal interpretar-la. 

La recomanació que us faig si no us agrada la poesia és que l'aneu a escoltar, hi ha rapsodes molt bons. De fet tots els que van recitar el dimarts passat a l'homenatge a la poesia van fer-ho molt bé. Si un dia veieu que fan un recital de poesia, no ho dubteu, aneu-hi, us agradarà, doneu-li una oportunitat i veureu que us deixeu portar per mil històries boniques que amaguen tots els poemes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...