dimarts, 4 d’agost del 2009

Un diumenge qualsevol?!

El dinar de la Festa Major va ser el dissabte, però just al darrere va arribar el diumenge, un dia que vam celebrar també amb la visita al museu del Rat Penat.

Vam fer una sola visita durant tota la tarda, però va durar de les cinc fins a les vuit del vespre. Vam viure moments divertits, tendres i interessants. Una alternativa als diumenges tediosos, tancats a casa, a un bar, al cinema... Aquí us poso una milèssima part de tot el que vam veure i sentir aquella tarda.

El Rat Penat sempre treballa de nit: el pescador de la foto ha pescat una lluna que marca les hores de l'artesà nocturn.

El pare de l'artesà, l'Eduard Almar, va ser pintor. Tot el museu del Rat Penat està ple de pintures d'ell. Aquesta és curiosa perquè s'en va de l'estil dels seus quadres més costumistes i paisatgístics. Més aviat és divertit autorretrat perquè l'any 1989 va fer la volta en bicicleta per Espanya i Portugal.

Això és una reproducció d'una màquina de fer taps de suro a mida microscòpica. Sant Feliu va ser molt important en aquesta indústria durant una època, no pas ara, que amb prou feines en queden un parell.
Un bot amb tot d'estris de pescador és el que ocupa l'última sala del museu.

Malgrat que no és l'últim que vaig veure, ni tampoc el més impressionant, l'he deixat pel final perquè reflecteix el detall i l'exactitud de fer les coses del Rat Penat. Aquest és un racó de la reproducció d'un taller d'un artesà. Fa uns dies al bloc Tens un racó dalt del món, en Jesús ens posava una frase molt encertada referida a les vacances i al repòs de les eines, avui aquí, vull destacar l'incansable Rat Penat que treballa 18 hores al dia per poder deixar per la posteritat tota una història de Sant Feliu i de la gent humil que hi vivia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...